Athomer

Η Περιοχή μας, η Ναυαρχίδα μας

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί από το πανεπιστήμιο του Αιγαίου, σχετικά με τα βιογεωχημικά χαρακτηριστικά των επιφανειακών θαλάσσιων υδάτων. Βρέθηκε ότι, τα επιφανειακά ύδατα του Β. Αιγαίου και ιδιαίτερα της περιοχής του Άθω έχουν πολύ καλή ποιότητα και χαρακτηρίζονται από υψηλές συγκεντρώσεις διαλυμένου οξυγόνου με σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών (φωσφορικών, νιτρικών, νιτρωδών και αμμωνίας). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι:
1) Υπάρχει μεγάλη απόσταση από ποτάμιες εκβολές και παράκτια αστικά βιομηχανικά κέντρα. Με αποτέλεσμα η βιοχημεία του επιφανειακού στρώματος να ελέγχεται μόνο από αυτή που σχετίζεται με τις παρούσες θαλάσσιες μάζες και την κυκλοφορία τους.
2) Η παρούσα επιφανειακή θαλάσσια μάζα στο Β. Αιγαίο σχετίζεται με τις εισροές του νερού της Μαύρης Θάλασσας από τα στενά των Δαρδανελίων, που χαρακτηρίζεται από χαμηλή αλατότητα και θερμοκρασία, χαμηλές συγκεντρώσεις ολικού οργανικού άνθρακα (TOC).

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα επιφανειακά ύδατα της περιοχής του Άθω να χαρακτηρίζονται από συγκεντρώσεις θρεπτικών και χλωροφύλλης πολύ χαμηλότερες (στις περισσότερες περιπτώσεις κατά 1-2 τάξεις μεγέθους) από αυτές της Β. Αδριατικής, της Βαλεαρικής Θάλασσας και την ευρύτερη Θάλασσα της Μάγχης (English Channel).

 

*Velegrakis. A., Chatzipavlis A. (2020) Physical and biogeochemical characteristics of the surface sea waters of the area of Mount Athos, North Agean. Mytilene 2020. University of Aegean, faculty of Marine Geology.

Το θαλασσινό νερό που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα Athomer, αντλείται σε απόσταση 5 μιλίων απ την παραλία και 10 μέτρα βάθος, προκειμένου να αντλείται υψηλής ποιότητας θαλασσινό νερό, με όλα τα θρεπτικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία της θάλασσας.

Τα οφέλη της Πρόπολης της Μέντας και του Ευκάλυπτου

Η πρόπολη είναι γενικά γνωστή ως «κόλλα μελισσών», η οποία είναι μια γενική ονομασία που αναφέρεται στη ρητινώδη ουσία που συσσωρεύεται από τις μέλισσες από διαφορετικούς τύπους φυτών. Η λέξη «πρόπολη» προέρχεται από τα ελληνικά για να σημαίνει άμυνα για «υπέρ» και πόλη ή κοινότητα για την «πόλις», ή την κυψέλη, με άλλα λόγια. Είναι μια πρώτη ύλη φυσική, πλούσια και ισχυρή, την οποία παράγουν οι μέλισσες προκειμένου να σφραγίσουν και να προστατέψουν την κυψέλη τους από ατμοσφαιρικούς παράγοντες. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιοφλαβονοειδή.

Η πρόπολη είναι ένα  μείγμα από ρητινώδεις ουσίες, τις οποίες οι μέλισσες τις συλλέγουν από τα δένδρα και τις επεξεργάζονται. Τα στοιχεία που έχουν αναγνωριστεί και μελετηθεί κατά κύριο λόγο είναι: τερπένια, πολυσακχαρίτες, οξέα και αρωματικές αλδεΰδες, καθώς επίσης και βιταμίνες A, B, C και Ε.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι αυτό των πολυφαινολών.

Η πρόπολη και τα εκχυλίσματά της έχουν πολλές εφαρμογές στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω των αντισηπτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών, αντιβακτηριακών, αντιμυκητικών, αντιμυκητιασικών  και ανοσορρυθμιστικών ιδιοτήτων.

Το όνομα μέντα προέρχεται από τη λατινική λέξη mentha, που με τη σειρά της προέρχεται από την ελληνική λέξη μίνθη. Η Μίνθη κατά την αρχαιότητα ήταν βουνό της Τριφυλίας και νύμφη του Άδη και το φυτό ήταν αφιερωμένο στον Άδη.

 

Το αρωματικό φυτό προέρχεται από την Ανατολή.

 

Η εισπνοή διάχυτου αιθέριου ελαίου μέντας μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της μύτης και να προσφέρει ανακούφιση στον πονεμένο λαιμό, ανοίγοντας τους αεραγωγούς, ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για κρυολογήματα, γρίπη, βήχα, ιγμορίτιδα, άσθμα, βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές παθήσεις.

mint
eucalyptus
Ο ευκάλυπτος προέρχεται από ένα μεγάλο γένος με περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αν και κάποια από τα πιο διαδεδομένα είδη μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Όλα τα είδη έχουν φύλλα που καλύπτονται από αδένες ελαίων, από τα οποία προέρχονται τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία.

Τα φύλλα και το έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιούνται εδώ και γενιές σαν θεραπεία για αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά στην αφαίρεση της καταρροής από τις αναπνευστικές οδούς. Τα ενεργά συστατικά που υπάρχουν στα φύλλα δρουν ως αποχρεμπτικά, βοηθώντας στην απομάκρυνση του υπερβολικού φλέγματος και της βλέννας από τα ιγμόρεια και τις αναπνευστικές οδούς, εξαλείφοντας το φυσικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των βακτηρίων και άλλων παθογόνων παραγόντων.

oil

Εγγύηση Ποιότητας

Όλα τα προϊόντα της σειράς ATHOMER, παράγονται σύμφωνα με τους Κανόνες Καλής Πρακτικής (GMP).

 

Η επιλογή των πρώτων υλών, βασίζεται σε αυστηρά κριτήρια. Η θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, επιλέχθηκε λόγω της υψηλής ποιότητας του θαλασσινού νερού που υπάρχει στην Περιοχή.

 

Η εταιρία πληροί τις απαιτήσεις του συστήματος ISO 9001:2015 – ISO 13485:2016.

 

Όλα τα προϊόντα της σειράς ATHOMER αποστειρώνονται με ακτινοβολία – γ σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 11137 (Αποστείρωση Προϊόντων – Διαδικασία Αποστείρωσης).

 

Είναι επίσης Πιστοποιημένα με το σήμα CE από τον Κοινοποιημένο Οργανισμό, σύμφωνα με την οδηγία 93/42/ΕΟΚ. Τα προϊόντα ανήκουν στην Κατηγορια ΙΙα medical devices.

Τεχνολογία B.O.V

Η τεχνολογία BOV διαχωρίζει τα προωθητικά (πεπιεσμένος αέρας) που χρησιμοποιούνται για την προώθηση του προϊόντος, από τις εύκαμπτες πλαστικοποιημένες σακούλες, που είναι γεμάτες με το περιεχόμενο του τελικού προϊόντος. Η σακούλες του περιεχόμενου είναι τοποθετημένες σε μπουκάλια αλουμίνιου και ο συμπιεσμένος αέρας γεμίζει το χώρο μεταξύ μπουκαλιού και σακούλας.

 

Τέλος η τεχνολογία BOV βοηθάει ώστε ο αέρας να ωθήσει το περιεχόμενο προς τα έξω, με τη βοήθεια του ψεκαστήρα.

 

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας BOV.

 

  • Έως και 99,7% κατανάλωση του τελικού προιόντος απο τη συσκευασία.
  • Συμπεσμένος αέρας μεταξύ της σακούλας και της συσκευασίας, που βοηθάει στην σταθερή ροή του ψεκασμού.
  • Μειωμένος θόρυβος ψεκασμού.
  • Καμια πιθανότητητα μόλυνσης στο εσωτερικό της συσκευασίας του περιεχόμενου, επειδή το περιεχόμενο διοχετεύεται και απομονώνεται στη σακούλα.
  • Δε χρησιμοποιείται καποιο έφλεκτο ή προωθητικό αέριο.
  • Φιλικό προς το περιβάλλον, χάρη τον συμπιεσμένο αέρα που χρησιμοποιείται.

Ασφαλής Συσκευασία

Οι συσκευασίες του ATHOMER δεν λειτουργούν με προωθητικά αέρια και αυτό τα καθιστά ασφαλή τόσο κατά την χρήση του, όσο και κατά τη διατήρησή του. Είναι κατασκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως όλες τις ενδείξεις του κατασκευαστή. Η συσκευασία των προϊόντων είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε τα χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις των προϊόντων, να μην αλλοιώνονται κατά τη διάρκεια αποθήκευσης και μεταφοράς. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υλικά που είναι ανακυκλώσιμα, μη τοξικά και μη εύφλεκτα. Συνεπώς, η χρήση, η αποθήκευση, η μεταφορά και η διάθεση μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Κλινικά Ελεγμένο προιόν

Σε κλινικές μελέτες που έγιναν σε πάνω απο 300 ασθενείς σε κλινικές ΩΡΛ στην Αθήνα και Θεσσαλονική. Έδειξαν ότι τα ισότονα και υπέρτονα προιόντα Athomer καθώς επίσης και τα προιόντα με εκχύλισμα πρόπολης και μέντας ευκαλύπτου. Επέδρασαν, σωστά και αποτελεσματικά σε ασθενείς που πάσχουν απο χρόνια συμπτώματα όπως ρινική ξηρότητα, δυσκολία αναπνοής, ιγμορίτιδα και αλλεργική ρινίτιδα. Με αποτέλεσμα το 82% των ασθενών να ανταποκρίνεται πολυ ικανοποιητικά μετά τη χρήση των προιόντων Athomer. Βελτιώνοντας σε περίπου ένα χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων ,σημαντικά τη ρινική αναπνοή και τη ροή αέρα, σημείωνοντας επίσης βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.