Η Πρόπολη

  • Η πρόπολη είναι γενικά γνωστή ως «κόλλα μελισσών», η οποία είναι μια γενική ονομασία που αναφέρεται στη ρητινώδη ουσία που συσσωρεύεται από τις μέλισσες από διαφορετικούς τύπους φυτών. Η λέξη «πρόπολη» προέρχεται από τα ελληνικά σημαίνει άμυνα για «υπέρ» και πόλη ή κοινότητα για την «πόλις», ή την κυψέλη, με άλλα λόγια. Είναι μια πρώτη ύλη φυσική, πλούσια και ισχυρή, την οποία παράγουν οι μέλισσες προκειμένου να σφραγίσουν και να προστατέψουν την κυψέλη τους από ατμοσφαιρικούς παράγοντες. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιοφλαβονοειδή.
  • Η πρόπολη είναι ένα  μείγμα από ρητινώδεις ουσίες, τις οποίες οι μέλισσες τις συλλέγουν από τα δένδρα και τις επεξεργάζονται. Τα στοιχεία που έχουν αναγνωριστεί και μελετηθεί κατά κύριο λόγο είναι: τερπένια, πολυσακχαρίτες, οξέα και αρωματικές αλδεΰδες, καθώς επίσης και βιταμίνες A, B, C και Ε. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι αυτό των πολυφαινολών.
  • Η πρόπολη και τα εκχυλίσματά της έχουν πολλές εφαρμογές στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω των αντισηπτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών, αντιβακτηριακών, αντιμυκητικών, αντιμυκητιασικών  και ανοσορρυθμιστικών ιδιοτήτων. 
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.